BROADCAST  Av Maximilien Van Aertryck & Axel Danielson  I dokumentären "Broadcast" är vi med bakom kulisserna på Sveriges största TV-program (Aktuellt, Melodifestivalen, Världsmästerskap i fotboll). Filmen består av råmaterial från SVT:s studiokameror, med fokus på de moment som åskådaren vanligtvis inte får se. Genom att synliggöra mellanrummen får vi syn på både det mänskliga och humoristiska i det arrangemang som omger modern TV-produktion.   "Broadcast" görs av regissörerna bakom kortfilmen "Hopptornet" (kortlistat för Oscar / www.nytimes.com/tenmetertower) och den guldbaggenominerade "Studio 5" (www.vimeo.com/175934459. Filmens produceras av Plattform Produktion, ett av Sveriges mest prestigetyngda produktionsbolaget (Guldpalmen i Cannes 2017 med Ruben Östlunds "The Square").

BROADCAST
Av Maximilien Van Aertryck & Axel Danielson

I dokumentären "Broadcast" är vi med bakom kulisserna på Sveriges största TV-program (Aktuellt, Melodifestivalen, Världsmästerskap i fotboll). Filmen består av råmaterial från SVT:s studiokameror, med fokus på de moment som åskådaren vanligtvis inte får se. Genom att synliggöra mellanrummen får vi syn på både det mänskliga och humoristiska i det arrangemang som omger modern TV-produktion. 

"Broadcast" görs av regissörerna bakom kortfilmen "Hopptornet" (kortlistat för Oscar / www.nytimes.com/tenmetertower) och den guldbaggenominerade "Studio 5" (www.vimeo.com/175934459. Filmens produceras av Plattform Produktion, ett av Sveriges mest prestigetyngda produktionsbolaget (Guldpalmen i Cannes 2017 med Ruben Östlunds "The Square").